Leidinggeven op de werkvloer

Bij diverse klanten coach ik operationeel leidinggevenden. Wat ik regelmatig observeer is dat deze leidinggevenden teveel hooi op hun vork nemen om hun doelen te bereiken. En dit is dan hooi die bij hun medewerkers hoort en gedelegeerd moet worden. De valkuil is dat deze leidinggevenden het lastig vinden om te delegeren omdat zij de taak zelf sneller of beter kunnen uitvoeren. Ook zie ik dat er afspraken worden gemaakt die niet concreet zijn, waardoor het weer niet duidelijk is wie wat gaat doen. Al met al is het voor de leidinggevende dan weer lastig om een vinger aan de pols te houden, blijft hij/zij achter de feiten aanlopen en komt niet toe aan leiding geven. Dit kan dus beter.

In onze effectieve coachingsaanpak richten we ons niet alleen op de harde kant van het leidinggeven, maar zeer zeker ook op de zachte kant. Denk hierbij aan de cultuur en het gedrag in het team en het gedrag van de leidinggevende.

Dit zijn erg mooie processen om te volgen en het is voor mij zeer dankbaar werk om te doen, omdat je gedurende enkele maanden de coachee zich ziet ontwikkelen tot een zelfverzekerde leider. Iedere aanpak is op maat gesneden en daarmee doe je alleen de dingen die nodig zijn voor de persoon in kwestie.