PEER training & coaching ontwikkelt trainingen, academies, leergangen en andere interventies op maat. Om dit maatwerk goed vorm te geven, doen we dit in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever. Dit hebben we onder andere gedaan voor de financiĆ«le dienstverlening (ING, Rabo, Van Lanschot, VCN, Zwitserleven, Hofmeier, Famed), accountancy (NOAB, SRA, EY), automotive (Pon, Volvo, Mercedes Benz), gemeentes (o.a. Middelburg) en nutsbedrijven (Essent, Enexis). De kennis die wij in huis hebben, alsmede de door de jaren heen opgedane ervaring zorgt voor kwalitatief hoogwaardige programma’s.

Tijdens de intake met onze opdrachtgever worden de doelen van de organisatie m.b.t. de dienst besproken en welke rol zij willen innemen om de verandering te kunnen borgen.

Nadat de ontwerpprincipes zijn geformuleerd, kunnen we invulling geven aan het programma. Ongeacht de duur van het programma, het zal altijd een gelaagdheid bevatten die gebaseerd is op ‘double loop learning’. Bij ‘single loop learning’ richt je je op het concrete gedrag en bijbehorende vaardigheden om tot de gewenste resultaten te komen. Bij ‘double loop learning’ helpen we mensen ook hun inzichten te verkennen en te verbreden en daarmee een hefboom te creĆ«ren voor de ‘single loop’.

Eenmaal gestart maken we kleine stappen en blikken regelmatig terug om successen te vieren en te blijven leren. Als de lat hoger kan, dan doen we dat, zodat mensen zich kunnen blijven ‘stretchen’.

Wil je meer informatie over een training, leergang of interventie op maat? Neem dan contact met ons en we nemen de mogelijkheden met je door.

Neem contact op