Wordt er van jou verwacht dat jij medewerkers coacht en stimuleert om beter te presteren? Dan heb jij een zeer dankbare taak gekregen, want er is niets mooier dan de ander aan het denken te zetten en hen hun eigen oplossingen te laten bedenken. Maar het kan gebeuren dat jij sneller wilt dan de ander kan en jij op de stoel van die medewerker gaat zitten. Jij bedenkt dan wat de ander moet gaan doen en . . .
In eerste instantie ben je blij, maar later kom je er achter dat deze medewerker afhankelijk wordt van wat jij hebt bedacht. Je stopt er dus veel tijd en energie in, maar de groei naar en borging van zelfstandig gedrag blijft uit. Dit kan anders.

INTERNE COACH is een praktijkgerichte tweedaagse training waarin jij leert welke vragen echt relevant zijn,  je leert waardevrij te onderzoeken, de ander aan het denken te zetten, constructief feedback te geven en de ander te ondersteunen in het formuleren van concrete acties.

Je start op dag 1 met een Structogram® analyse om meer zicht te krijgen in jouw kwaliteiten en valkuilen als coach. Je ontdekt direct waarom je altijd tegen dezelfde zaken aanloopt en wat je kunt doen om effectiever te worden als coach. Deze bagage wordt gekoppeld aan de gewenste coachingsvaardigheden waarmee geoefend wordt aan de hand van jouw eigen leerdoelen.

Op dag 2 worden praktijkcases ingebracht en wordt er geoefend met een trainingsacteur. Je ervaart het effect van jouw gedrag en je krijgt de gelegenheid om met ander gedrag de ander in de juiste richting te bewegen.

Na deze twee dagen heb je meer vertrouwen in jouw coachingsvaardigheden. Je bent je namelijk bewust van het effect van jouw gedrag als coach en je hebt voldoende praktische vaardigheden geleerd of aangescherpt om goede coachingsgesprekken te voeren.

Neem contact op