Dit overkomt mij nu altijd! Waarom loop ik hier altijd tegenaan? Dat doe jij zo gemakkelijk, ik wou dat ik dat kon!
Waarschijnlijk heb je dit jezelf of anderen weleens horen zeggen. En daarna gingen we weer gewoon verder en overkwam het ons weer. Dus is het nu tijd om er toch eens bij stil te staan, want wat is er nu werkelijk aan de hand?

Hoe zorg je ervoor dat jouw leven in lijn loopt met dat wat jij echt belangrijk vindt? Waarom overkomen jou altijd dezelfde dingen en baal je daar soms best wel van. Je hoeft er zelfs niet bij na te denken, het gebeurt gewoon. Lees de voorbeelden hieronder en kijk of je jezelf herkent.

  1. Je bent gek op de mensen om je heen en doet er dus alles aan om de harmonie te bewaren. Je cijfert jezelf vaak weg.
  2. Je bent gek op je werk, maar je vindt dat er wel erg veel op je bordje komt. Maar  eigenlijk wil je geen werk afstaan, omdat anderen het niet doen volgens jouw maatstaven.
  3. Je bent erg gedreven, maar mensen vinden het vaak lastig werken met je. Omdat je te weinig geduld hebt en vaak te direct bent.

Als je zo terugblikt hoe jouw leven verloopt, loopt het dan in lijn met jouw belangen? Wees nu kritisch op jezelf, ook al is dit niet fijn. Of ga je me nu vertellen dat je nu eenmaal zo bent? Jij bent zeker niet de enige die dat zegt en je bent ook niet de eerste die er iets aan gaat doen, dus lees verder.

In een identieke situatie kunnen mensen, op grond van hun gedragsvoorkeuren, op drie verschillende manieren reageren. Deze reacties zijn verbonden met een van de drie hersendelen: instinctief gevoelsmatig hoort bij de hersenstam, de impulsieve emotionele reactie hoort bij de tussenhersenen en de koel-rationele reactie hoort bij de grote hersenen. Ook jij reageert onbewust op een van deze manieren.

In de workshop PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT ga je met het Structogram® aan de slag. Het Structogram® is een analyse-instrument dat gedragspatronen inzichtelijk maakt op basis van de dominantie van de drie hersendelen. Met het Structogram® breng je de verhouding in de dominantie van de hersendelen bij jezelf in kaart. Je onderzoekt jouw persoonlijke drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen vanuit de biostructuur van je hersenen. Hierdoor vergroot je je zelfkennis, begrijp je andere mensen beter en kun je jezelf verder ontwikkelen. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit.

Je begint deze workshop van een dag met het invullen van jouw persoonlijke Structogram®. Dit geeft je inzicht in de basisstructuur van jouw persoonlijkheid en daarmee je sterke en zwakke kanten en je eigen grenzen. Je krijgt hiermee ook inzicht in karaktereigenschappen van anderen. Je leert anderen daardoor beter te begrijpen en weet hoe je hier op in kunt spelen.

Vervolgens kijk je naar welke persoonlijke mogelijkheden je hebt om nog effectiever te worden. Je leert je verder te ontwikkelen zonder je authenticiteit te verliezen. Je sluit de dag af met een plan hoe je jouw persoonlijk potentieel nog meer kunt benutten.

Het resultaat van de workshop

Je ontdekt welke drijfveren jouw gedrag beïnvloeden en hoe het komt dat je onder druk soms anders reageert dan je zou willen. Ook leer je anderen snel in te schatten en daarop te anticiperen. Je gaat naar huis met antwoord op vragen als: Wat drijft mij in het leven, het werk en in het contact met anderen? Waarom kan ik met de ene persoon prima door een deur en met de andere niet? Waarom schiet ik bij stress toch weer in mijn routinegedrag? Hoe ga ik om met veranderingen?

Neem contact op